Work

shops

&

Walks

Leer je camera kennen!

Leer praktijkgericht in 6 lessen de basis begrippen van het fotograferen!

-Min 6 Max 8 deelnemers-

€ 119

Basis Workshop

-Voor beginners-

Op zoek naar de topspots!

Voor zonsondergang gaan we op ntb locaties op zoek naar de mooie spots. 

-Min 4 Max 8 deelnemers-

€ 39

Evening Citywalks

-Gevorderden en beginners-

Portret en Model Fotografie

We gaan een modelshoot doen in natuurlijk licht! Na een korte inleiding over hoe ik een shoot aanpak en daarna gaan jullie zelf aan de gang met een model. 

-Min 6 Max 8 deelnemers-

€ 149

Portret en modelfotografie

-Gevorderden-

Data

Volgt

Nu in

Hoofddorp

&

Aalsmeer

Bij 4 inschrijvingen word de datum gepland!

Basis Workshop

- Leer je camera kennen -

Heb je er ook genoeg van dat de leuke foto die je in je hoofd hebt er compleet anders uitziet op je prachtige dure camera? Zet jij de instellingen ook maar op automatisch omdat je verder eigenlijk niet zo goed weet hoe ’t werkt? Dan is deze cursus wellicht iets voor jou! In een gezellige en ontspannen setting zul je in 6 lessen ontdekken waar je camera allemaal toe in staat is. (en jij dus ook!)

 

Het doel van deze praktijkgerichte cursus: Het beter leren kennen van jouw camera zodat je deze manueel (handmatig) kunt gaan bedienen. Je maakt kennis met de verschillende functies van de camera zoals diafragma, sluitertijd en isowaarden. Ik geef jullie uitleg geven over de theorie, waarna geleerde kennis meteen toegepast kan worden in de praktijk. We doen verschillende opdrachten binnen en buiten en bespreken de foto’s na. In de nabespreking van jouw foto's komen onder andere verschillende vormen van belichten en compositie aan bod. Ook wordt er kort aandacht gegeven aan diverse manieren van nabewerken.

 

Benodigdheden voor deze cursus: Camera waarbij de instellingen (diafragma, sluitertijd, iso) handmatig bediend kunnen worden.

Deze cursus is voor de beginnende fotograaf maar is zeker ook interessant voor de wat meer gevorderden.

 

Start

16-11-2019

Locatie:

Hoofddorp

Data basis workshop

Aanmelden!

Evening Walks

Ontdek de magie van avondfotografie! Als de zon ondergaat en de lichtjes aangaan, ontstaat er een hele nieuwe wereld van fotografische mogelijkheden. Op een ontspannen en relaxte manier leg ik uit hoe je tot een mooi resultaat komt en neem ik je mee door de stad of andere mooie plekken in Nederland.

De groepen zullen max 8 personen bevatten en bij minimaal 4 inschrijvingen gaan we op pad.

Lijkt het je leuk om ook een keer mee op pad te gaan, schrijf me dan een mail met jouw stad naar keuze door op een van de onderstaande knoppen te klikken!

Zodra ik voldoende aanmeldingen heb gaan we met de groep een avond plannen.

Mocht het weer roet in het eten gooien verplaatsen we de avond.

 

Aanmelden!

 

Portret

&

 model workshop

- Dag indeling -

- We starten om 10:00 met koffie en een korte introductie. Ik ga kort vertellen wat ik belangrijk vind aan een goed beeld en waar ik op let qua licht en compostie. De workshop vind plaats in een mooie daglicht ruimte in Aalsmeer waar we wat verschillende shoot settings kunnen maken.

Je leert hoe je prachtige beelden kunt maken met natuurlijk licht. Gedurende de dag zullen we de volgende vraagstukken behandelen: Hoe fotografeer je sprekende portretten. Hoe werk je en communiceer je met het model. Wat is er belangrijk aan de compositie. Hoe gebruik je natuurlijk licht om tot een mooi resultaat te komen. En wat kun je doen om je portretten meer gevoel en emotie te geven.

 

- Vervolgens gaan we in kleine groepjes van 3 of 4 fotografen aan de slag. Het is de bedoeling dat jullie als team met het model aan de slag gaan. Het doel is om elkaar te helpen om het beste resultaat neer te zetten. Uiteraard begeleid ik jullie met tips en aanwijzingen. Er is ruim voldoende tijd voor iedere fotograaf om te kunnen shooten met het model. Het is niet de bedoeling dat er met meerdere fotografen tegelijk word gefotografeerd.  

Nadat elke fotograaf aan de beurt is geweest bespreken we in de groep het resultaat en geef ik tips wat betreft de compostie, gebruik van licht en de emotie die het portret uitstraalt.

- Na de lunch gaan we nogmaals met het team inclusief de nieuwe inzichten) en het andere model aan de gang.

- Na de 2e ronde zal ik 2 portretten uitkiezen en deze bewerken zoals ik gewoonlijk mijn portretten bewerk.

Benodigdheden en ervaring: Je kunt je camera manueel instellen en de begrippen sluitertijd, diafragma en ISO zijn je bekend en weet je goed te gebruiken. De camera die je gebruikt kun je ook manueel instellen en heeft bij voorkeur een groot diafragma. 

 

De workshop kan van onze kant worden geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen of vanwege ziekte. In dit geval zal het hele bedrag terugbetaald worden. Indien een model afwezig is, zal er voor vervanging worden gezorgd. 

 

Data portret

&

Model 

workshop

Aanmelden!

Professioneel fotograaf Hoofddorp en Haarlem              06-42102378       info@barlise.nl                 2019 || Proudly made by Hichem B.